جلسه کارشناسانِ زبان فارسیِ وزارت امور خارجه با گروه ادبیات فارسی، مرکز آزفا و دفتر مدیریت همکاریهای علمی و بینالمللیِ دانشگاه الزهرا
امتیاز:
جلسه کارشناسانِ زبان فارسیِ وزارت امور خارجه با گروه ادبیات فارسی، مرکز آزفا و دفتر مدیریت همکاریهای علمی و بینالمللیِ دانشگاه الزهرا (س)
کارشناسانِ بخشِ زبان فارسیِ وزارت امور خارجه در تاریخ 25/08/1401 طی یک نشست با مدیر گروه ادبیات فارسی و کارشناسان مرکز آزفا و دفتر همکاریهای علمی و بینالمللیِ دانشگاه الزهرا (س) دیدار کردند تا در جریان روند آموزش زبان فارسی و شرایط دانشجویان بینالمللِ این دانشگاه قرار گیرند.
در این نشست، آقای دکتر شهیدی و آقای وثیق از وزارت امور خارجه دربارهی جایگاه و عملکرد مراکز آموزش زبان فارسی و کرسیهای ایرانشناسی در کشورهای دیگر گزارشی ارائه نمودند. ایشان با هدف افزایش فعالیتهای مراکز آزفا و گسترش زبان و ادبیات فارسی اقدام به دیدار با استادان ادبیات فارسی و فعالان این حوزه نمودهاند. آموزش فارسی با اهداف ویژه بهصورت دورههای دانشافزایی با توجه به ادبیات معاصر ایران، و جایگاه زنان در ارتباط با زبان و ادبیات فارسی از مسائلی بود که از سوی ایشان پیشنهاد شد.
در ادامه، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی، به ارائهی گزارشی از استادان اعزامیِ ادبیات فارسی به کشورهای دیگر و همچنین، جذب دانشجویان خارجی در رشتهی زبان و ادبیات فارسی پرداخت. دکتر سپیده یگانه مسائل و مشکلاتی را که در این دو بخش وجود داشته، تشریح نمود و خواهانِ رفع مشکلات برای گسترش فعالیتها شد. ایشان آمادگی این گروه را برای اعزام استادان، در صورتِ فراهمنمودنِ شرایط مناسب، اعلام نمود.
در این دیدار نمایندهی مرکز آزفا گزارشی از فعالیتهای انجامشده ارائه نمود . دکتر سارا کیانی با اشاره به فعالیتهای پیشین مرکز در زمینههای مختلف مانند آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان به صورت حضوری و مجازی، برگزاری چهار دورهی تربیت مدرس، تهیه و اجرای یک آزمون بسندگی با نام «آسپا»، برگزاری یک دورهی دانشافزایی، تهیه و انتشار مجلهی ویژهی فارسیآموزان با نام «پارسینامه»، آمادگی این مرکز را برای همکاری با بخش زبان فارسیِ وزارت امور خارجه اعلام نمود. ایشان همچنین مسالهی کیفیت در امر آموزش زبان فارسی را یکی از ارکان مهم دانست و خواستار برگزاری نظرسنجی در زمینهی کیفیت و رضایت از آموزش فارسی از سوی وزارت امور خارجه برای فارسیآموزان شد.
نمایندهی دفتر مدیریت همکاریهای علمی و بینالمللی، خانم هانیه قوامی از میزان جذب دانشجویان خارجی توسط دانشگاه و تلاشهای این دفتر برای این هدف سخن گفت.
در انتها، نمایندگان وزارت امور خارجه خواستار تداوم این نشستها با دانشگاه الزهرا شدند و برای همکاریهای بیشتر در زمینههای بینالمللی اعلام آمادگی کردند.